PSD2 · Artikel 75 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 75 i PSD2 om betalningstransaktioner där transaktionsbeloppet inte är känt i förväg?
Den officiella lydelsen i artikel 75 i PSD2 om betalningstransaktioner där transaktionsbeloppet inte är känt i förväg, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Om en betalningstransaktion initieras av eller via betalningsmottagaren inom ramen för en kortbaserad betalningstransaktion och det exakta beloppet inte är känt vid tidpunkten då betalaren ger sitt godkännande till genomförandet av betalningstransaktionen kan betalarens betaltjänstleverantör endast spärra medel på betalarens betalkonto om betalaren har gett sitt godkännande till det exakta belopp som ska spärras.
2. Betalarens betaltjänstleverantör ska frigöra de spärrade medlen på betalarens betalkonto enligt punkt 1 utan onödigt dröjsmål efter mottagandet av information om betalningstransaktionens exakta belopp och senast omedelbart efter mottagande av betalningsordern.
Citat ur Artikel 75, Betalningstransaktioner där transaktionsbeloppet inte är känt i förväg. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 76 i PSD2 om återbetalning av betalningstransaktioner som initierats av eller via en betalningsmottagare?
- Vad säger artikel 74 i PSD2 om betalarens ansvar för icke auktoriserade betalningstransaktioner?
- Vad säger artikel 77 i PSD2 om begäran om återbetalning för betalningstransaktioner initierade av eller via en betalningsmottagare?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.