PSD2 · Artikel 76 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 76 i PSD2 om återbetalning av betalningstransaktioner som initierats av eller via en betalningsmottagare?
Den officiella lydelsen i artikel 76 i PSD2 om återbetalning av betalningstransaktioner som initierats av eller via en betalningsmottagare, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Medlemsstaterna ska se till att en betalare har rätt till återbetalning från betaltjänstleverantören av en redan genomförd auktoriserad betalningstransaktion, som var initierad av eller via en betalningsmottagare, om båda följande villkor är uppfyllda:
Vid auktorisationstillfället angavs inte betalningstransaktionens exakta belopp i auktorisationen.
Betalningstransaktionens belopp översteg det belopp som betalaren rimligen kunde ha förväntat sig med hänsyn till tidigare utgiftsmönster, ramavtalets villkor och relevanta omständigheter.
På betaltjänstleverantörens begäran ska betalaren bära bevisbördan om att dessa villkor är uppfyllda.
Citat ur Artikel 76, Återbetalning av betalningstransaktioner som initierats av eller via en betalningsmottagare. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.