Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 77 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 77 i PSD2 om begäran om återbetalning för betalningstransaktioner initierade av eller via en betalningsmottagare?

Den officiella lydelsen i artikel 77 i PSD2 om begäran om återbetalning för betalningstransaktioner initierade av eller via en betalningsmottagare, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 77

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Medlemsstaterna ska se till att betalaren under åtta veckor från den dag då medlen debiterades kan begära en återbetalning enligt artikel 76 av en auktoriserad betalningstransaktion initierad av eller via en betalningsmottagare.

2. Inom tio bankdagar från mottagandet av begäran om återbetalning ska betaltjänstleverantören antingen återbetala hela betalningstransaktionens belopp eller underrätta betalaren om skälen för att återbetalningen vägrades och ange till vilka organ betalaren kan hänskjuta ärendet i enlighet med artiklarna 99–102, om betalaren inte godtar de angivna skälen.

Betaltjänstleverantörens rätt enligt första stycket i denna punkt att vägra återbetalning ska inte tillämpas i det fall som avses i artikel 76.1 fjärde stycket.

Citat ur Artikel 77, Begäran om återbetalning för betalningstransaktioner initierade av eller via en betalningsmottagare. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 78 i PSD2 om mottagande av betalningsorder?
  2. Vad säger artikel 76 i PSD2 om återbetalning av betalningstransaktioner som initierats av eller via en betalningsmottagare?
  3. Vad säger artikel 79 i PSD2 om vägran att genomföra betalningsorder?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.