Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

EHDS · Artikel 60 · läst 2026-08-31

Vad säger artikel 60 i EHDS om skyldigheter för hälsodatainnehavare?

Den officiella lydelsen i artikel 60 i EHDS om skyldigheter för hälsodatainnehavare, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    EHDS Artikel 60

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Hälsodatainnehavare ska på begäran göra relevanta elektroniska hälsodata som avses i artikel 51 tillgängliga för organet för tillgång till hälsodata i enlighet med ett datatillstånd som utfärdats enligt artikel 68 eller en begäran om hälsodata som beviljats enligt artikel 69.

2. Hälsodatainnehavare ska ställa begärda elektroniska hälsodata som avses i punkt 1 till förfogande för organet för tillgång till hälsodata inom rimlig tid och senast tre månader från mottagandet av begäran från organet för tillgång till hälsodata. I motiverade fall får organet för tillgång till hälsodata förlänga denna period med upp till tre månader.

3. Hälsodatainnehavaren ska till organet för tillgång till hälsodata överlämna en beskrivning av det dataset som den innehar i enlighet med artikel 77. Hälsodatainnehavaren ska minst en gång per år kontrollera att beskrivningen av dennes dataset i den nationella datasetkatalogen är korrekt och aktuell.

4. Om en datakvalitets- och funktionalitetsmärkning åtföljer datasetet enligt artikel 78 ska hälsodatainnehavaren tillhandahålla tillräcklig dokumentation till organet för tillgång till hälsodata för att organet ska kunna kontrollera att märkningen är korrekt.

Citat ur Artikel 60, Skyldigheter för hälsodatainnehavare. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 60 i EHDS?
  2. Vad säger artikel 61 i EHDS om skyldigheter för hälsodataanvändare?
  3. Vad säger artikel 59 i EHDS om rapportering från organ för tillgång till hälsodata?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.