EHDS · Artikel 11 · läst 2026-08-31
Vad säger artikel 11 i EHDS om hälso- och sjukvårdspersonals tillgång till elektroniska hälsodata med personuppgifter?
Den officiella lydelsen i artikel 11 i EHDS om hälso- och sjukvårdspersonals tillgång till elektroniska hälsodata med personuppgifter, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Hälso- och sjukvårdspersonal ska, när de behandlar data i elektroniskt format, ha tillgång till relevanta och nödvändiga elektroniska hälsodata med personuppgifter för fysiska personer som står under deras behandling, genom de tjänster för tillgång för hälso- och sjukvårdspersonal som avses i artikel 12, oavsett försäkringsmedlemsstat och behandlande medlemsstat.
2. Om försäkringsmedlemsstaten för den fysiska person som är under behandling inte är densamma som den fysiska personens behandlande medlemsstat ska gränsöverskridande tillgång till elektroniska hälsodata med personuppgifter för den fysiska person som är under behandling tillhandahållas via den gränsöverskridande infrastruktur som avses i artikel 23.
3. Den tillgång som avses i punkterna 1 och 2 i denna artikel ska inbegripa åtminstone de prioriterade kategorier av elektroniska hälsodata med personuppgifter som avses i artikel 14.
I enlighet med de principer som anges i artikel 5 i förordning (EU) 2016/679 ska medlemsstaterna fastställa regler för de kategorier av elektroniska hälsodata med personuppgifter som ska vara tillgängliga för olika kategorier av hälso- och sjukvårdspersonal eller olika hälso- eller sjukvårdsuppdrag. Sådana regler ska ta hänsyn till möjligheten att införa begränsningar enligt artikel 8 i den här förordningen.
Citat ur Artikel 11, Hälso- och sjukvårdspersonals tillgång till elektroniska hälsodata med personuppgifter. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.