Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

AMLD6 · Artikel 33 · läst 2026-08-31

Vilka skyldigheter följer av artikel 33 i AMLD6?

De krav artikel 33 i AMLD6 lägger på den som omfattas.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    AMLD6 Artikel 33

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Upplysningar och handlingar som mottas enligt artiklarna 29, 31 och 32 ska användas för att utföra finansunderrättelseenhetens uppgifter enligt detta direktiv. Vid utbytet av upplysningar och handlingar enligt artiklarna 29 och 31 får den överförande finansunderrättelseenheten uppställa restriktioner och villkor för användningen av de upplysningarna, förutom om överföringen består i att en rapport lämnas in av en ansvarig enhet enligt artikel 69.1 i förordning (EU) 2024/1624, eller upplysningar som härrör därifrån, som gäller en annan medlemsstat där den ansvariga enheten verkar inom ramen för friheten att tillhandahålla tjänster och som inte inbegriper någon koppling till den överförande finansunderrättelseenhetens medlemsstat. Mottagande finansunderrättelseenhet ska iaktta dessa begränsningar och villkor.

Medlemsstaterna ska säkerställa att finansunderrättelseenheter utser åtminstone en kontaktperson eller kontaktpunkt som ansvarar för att ta emot begäranden om information från finansunderrättelseenheter i andra medlemsstater.

Citat ur Artikel 33, Finansunderrättelseenheternas användning av upplysningar som utbytts mellan dem. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 33 i AMLD6?
  2. Vad säger artikel 33 i AMLD6 om finansunderrättelseenheternas användning av upplysningar som utbytts mellan dem?
  3. Vem omfattas av artikel 33 i AMLD6?
  4. Vilka skyldigheter följer av artikel 34 i AMLD6?
  5. Vad säger artikel 32 i AMLD6 om gemensamma analyser?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.