Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

EHDS · Artikel 91 · läst 2026-08-31

Vad säger artikel 91 i EHDS om ansökningar om tillgång till hälsodata och begäranden om hälsodata från tredjeländer?

Den officiella lydelsen i artikel 91 i EHDS om ansökningar om tillgång till hälsodata och begäranden om hälsodata från tredjeländer, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    EHDS Artikel 91

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Utan att det påverkar tillämpningen av artiklarna 67, 68 och 69 ska organ för tillgång till hälsodata och unionens tjänst för tillgång till hälsodata kunna bevilja ansökningar om tillgång till hälsodata och begäranden om hälsodata som lämnas in av en person som ansöker om hälsodata vilken är etablerad i ett tredjeland om det berörda tredjelandet

är en behörig deltagare på grund av att det har en nationell kontaktpunkt för sekundäranvändning som omfattas av en genomförandeakt som avses i artikel 75.5, eller

ger tillgång till elektroniska hälsodata i det tredjelandet till hälsodatasökande från unionen, på villkor som inte är mer restriktiva än de som föreskrivs i denna förordning, och att denna tillgång därför omfattas av de genomförandeakter som avses i punkt 2 i denna artikel.

2. Kommissionen får genom genomförandeakter fastställa att ett tredjeland uppfyller kravet i punkt 1 b i denna artikel. Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 98.2. Kommissionen ska offentliggöra förteckningen över genomförandeakter som antagits enligt denna punkt.

Citat ur Artikel 91, Ansökningar om tillgång till hälsodata och begäranden om hälsodata från tredjeländer. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. När gäller artikel 91 i EHDS?
  2. Vad säger artikel 92 i EHDS om styrelse för det europeiska hälsodataområdet?
  3. Vad säger artikel 90 i EHDS om ytterligare villkor för överföring av elektroniska hälsodata med personuppgifter till ett tredjeland eller en internationell organisation?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.