EHDS · Artikel 87 · läst 2026-08-31
Vad säger artikel 87 i EHDS om lagring av elektroniska hälsodata med personuppgifter som utförs av organ för tillgång till hälsodata och säkra behandlingsmiljöer?
Den officiella lydelsen i artikel 87 i EHDS om lagring av elektroniska hälsodata med personuppgifter som utförs av organ för tillgång till hälsodata och säkra behandlingsmiljöer, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Organ för tillgång till hälsodata, betrodda hälsodatainnehavare och unionens tjänst för tillgång till hälsodata ska lagra och behandla elektroniska hälsodata med personuppgifter i unionen när de utför pseudonymisering, anonymisering och annan behandling av personuppgifter som avses i artiklarna 67–72, genom säkra behandlingsmiljöer i den mening som avses i artiklarna 73 och 75.9 eller genom Hälsodata@EU. Detta krav ska gälla för varje enhet som utför dessa uppgifter för dessa organs eller innehavares eller denna tjänsts räkning.
2. Genom undantag från punkt 1 i denna artikel får de uppgifter som avses i den punkten lagras och behandlas i ett tredjeland, eller ett territorium eller en eller flera specificerade sektorer i det tredjelandet, om ett sådant land, territorium eller en sådan sektor omfattas av ett beslut om adekvat skyddsnivå antaget enligt artikel 45 i förordning (EU) 2016/679.
Citat ur Artikel 87, Lagring av elektroniska hälsodata med personuppgifter som utförs av organ för tillgång till hälsodata och säkra behandlingsmiljöer. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 88 i EHDS om överföring till tredjeland av elektroniska data utan personuppgifter?
- Vad säger artikel 86 i EHDS om lagring av elektroniska hälsodata med personuppgifter för primäranvändning?
- Vad säger artikel 89 i EHDS om internationell statlig tillgång till elektroniska hälsodata utan personuppgifter?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.