EHDS · Artikel 61 · läst 2026-08-31
Vilka skyldigheter följer av artikel 61 i EHDS?
De krav artikel 61 i EHDS lägger på den som omfattas.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Hälsodataanvändare får tillgå och behandla elektroniska hälsodata som avses i artikel 51 för sekundäranvändning endast i enlighet med ett datatillstånd som utfärdats enligt artikel 68, en begäran om hälsodata som beviljats enligt artikel 69 eller, i de situationer som avses i artikel 67.3, ett godkännande av tillgång från den berörda behöriga deltagaren i Hälsodata@EU som avses i artikel 75.
2. Vid behandling av elektroniska hälsodata i de säkra behandlingsmiljöer som avses i artikel 73 får hälsodataanvändare inte ge tillgång till elektroniska hälsodata till, eller göra dessa data tillgängliga för, tredje parter som inte nämns i datatillståndet.
3. Hälsodataanvändare får inte återidentifiera eller försöka återidentifiera de fysiska personer som de elektroniska hälsodata som hälsodataanvändarna har erhållit på grundval av ett datatillstånd, en begäran om hälsodata eller ett godkännande av tillgång från en behörig deltagare i Hälsodata@EU hänför sig till.
4. Hälsodataanvändare ska offentliggöra resultatet av eller utdata från sekundäranvändning, inklusive information som är relevant för tillhandahållandet av hälso- och sjukvård, inom 18 månader efter det att behandlingen av dessa elektroniska hälsodata har slutförts i den säkra behandlingsmiljön eller efter att ha fått svar på den begäran om hälsodata som avses i artikel 69.
Citat ur Artikel 61, Skyldigheter för hälsodataanvändare. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.