EHDS · Artikel 56 · läst 2026-08-31
Vad säger artikel 56 i EHDS om unionens tjänst för tillgång till hälsodata?
Den officiella lydelsen i artikel 56 i EHDS om unionens tjänst för tillgång till hälsodata, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Kommissionen ska utföra de uppgifter som anges i artiklarna 57 och 59 när hälsodatainnehavarna är unionsinstitutioner, unionsorgan eller unionsbyråer.
2. Kommissionen ska säkerställa att nödvändiga mänskliga, tekniska och finansiella resurser samt lokaler och infrastruktur tilldelas för utförandet av de uppgifter som anges i artiklarna 57 och 59 och fullgörandet av dess skyldigheter.
3. Såvida det inte finns ett uttryckligt undantag ska hänvisningar till organ för tillgång till hälsodata i denna förordning, med avseende på utförandet av uppgifter och utövandet av befogenheter, förstås på så sätt att de även är tillämpliga på kommissionen när hälsodatainnehavarna är unionsinstitutioner, unionsorgan eller unionsbyråer.
Citat ur Artikel 56, Unionens tjänst för tillgång till hälsodata. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.