EHDS · Artikel 5 · läst 2026-08-31
Vad säger artikel 5 i EHDS om fysiska personers rätt att föra in information i sin egen elektroniska hälsodokumentation?
Den officiella lydelsen i artikel 5 i EHDS om fysiska personers rätt att föra in information i sin egen elektroniska hälsodokumentation, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
Fysiska personer, eller deras företrädare som avses i artikel 4.2, ska ha rätt att föra in information i dessa fysiska personers elektroniska hälsodokumentation genom tjänster för tillgång till elektroniska hälsodata eller applikationer kopplade till dessa tjänster enligt vad som avses i den artikeln. Det ska tydligt framgå att informationen har förts in av den fysiska personen eller av dennes företrädare. Fysiska personer, eller deras företrädare som avses i artikel 4.2, ska inte ha möjlighet att direkt ändra elektroniska hälsodata och tillhörande information som förts in av hälso- och sjukvårdspersonal.
Citat ur Artikel 5, Fysiska personers rätt att föra in information i sin egen elektroniska hälsodokumentation. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.