EHDS · Artikel 39 · läst 2026-08-31
Vad säger artikel 39 i EHDS om eU-försäkran om överensstämmelse?
Den officiella lydelsen i artikel 39 i EHDS om eU-försäkran om överensstämmelse, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. I den EU-försäkran om överensstämmelse som avses i artikel 30.1 e ska det anges att tillverkaren av ett elektroniskt hälsodokumentationssystem har visat att de väsentliga kraven i bilaga II har uppfyllts.
2. Om ett elektroniskt hälsodokumentationssystem omfattas av andra unionsrättsakter när det gäller aspekter som inte omfattas av denna förordning och som också kräver en EU-försäkran om överensstämmelse från tillverkaren som anger att det har visats att kraven i de rättsakterna har uppfyllts, ska en enda EU-försäkran om överensstämmelse upprättas med avseende på alla unionsrättsakter som är tillämpliga på det elektroniska hälsodokumentationssystemet. Den EU-försäkran om överensstämmelse ska innehålla all information som krävs för att identifiera de unionsrättsakter den hänför sig till.
3. EU-försäkran om överensstämmelse ska innehålla den information som anges i bilaga IV och ska översättas till ett eller flera officiella unionsspråk som fastställs av de medlemsstater där det elektroniska hälsodokumentationssystemet tillhandahålls.
4. Om en EU-försäkran om överensstämmelse upprättas i ett digitalt format ska den göras tillgänglig online under det elektroniska hälsodokumentationssystemets förväntade livslängd och, under alla omständigheter, i minst tio år från utsläppandet på marknaden eller ibruktagandet av det elektroniska hälsodokumentationssystemet.
Citat ur Artikel 39, EU-försäkran om överensstämmelse. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.