Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

EHDS · Artikel 12 · läst 2026-08-31

Vad säger artikel 12 i EHDS om tjänster för tillgång för hälso- och sjukvårdspersonal?

Den officiella lydelsen i artikel 12 i EHDS om tjänster för tillgång för hälso- och sjukvårdspersonal, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    EHDS Artikel 12

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Vid tillhandahållande av hälso- och sjukvård ska medlemsstaterna säkerställa att hälso- och sjukvårdspersonal kostnadsfritt kan få tillgång till de prioriterade kategorier av elektroniska hälsodata med personuppgifter som avses i artikel 14, inklusive för gränsöverskridande hälso- och sjukvård, genom tjänster för tillgång för hälso- och sjukvårdspersonal.

De tjänster som avses i första stycket i denna artikel ska endast vara tillgängliga för hälso- och sjukvårdspersonal som innehar medel för elektronisk identifiering som erkänts enligt artikel 6 i förordning (EU) nr 910/2014 eller andra medel för elektronisk identifiering som uppfyller de gemensamma specifikationer som avses i artikel 36 i den här förordningen.

Elektroniska hälsodata med personuppgifter ska presenteras på ett användarvänligt sätt i den elektroniska hälsodokumentationen så att hälso- och sjukvårdspersonal enkelt kan använda dem.

Citat ur Artikel 12, Tjänster för tillgång för hälso- och sjukvårdspersonal. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 13 i EHDS om registrering av elektroniska hälsodata med personuppgifter?
  2. Vad säger artikel 11 i EHDS om hälso- och sjukvårdspersonals tillgång till elektroniska hälsodata med personuppgifter?
  3. Vad säger artikel 14 i EHDS om prioriterade kategorier av elektroniska hälsodata med personuppgifter för primäranvändning?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.