Cyberresiliensakten · Artikel 30 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 30 i Cyberresiliensakten om regler och villkor för anbringande av CE-märkning?
Den officiella lydelsen i artikel 30 i Cyberresiliensakten om regler och villkor för anbringande av CE-märkning, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Cyberresiliensakten Artikel 30
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
1. CE-märkningen ska fästas på produkten med digitala element så att den är synlig, läsbar och outplånlig. Om detta inte är möjligt eller inte är lämpligt på grund av produktens art, ska den fästas på förpackningen och på den EU-försäkran om överensstämmelse enligt artikel 28 som medföljer produkten med digitala element. För produkter med digitala element i form av programvara ska CE-märkningen fästas antingen på EU-försäkran om överensstämmelse enligt artikel 28 eller på den webbplats som åtföljer programvaruprodukten. I det sistnämnda fallet ska det relevanta avsnittet på webbplatsen kunna nås enkelt och direkt av konsumenterna.
2. På grund av arten av produkt med digitala element får höjden på den CE-märkning som fästas på produkten understiga 5 mm, förutsatt att den förblir synlig och läsbar.
3. CE-märkningen ska fästas innan produkten med digitala element släpps ut på marknaden. Den får åtföljas av ett piktogram eller annan märkning som anger en särskild cybersäkerhetsrisk eller användning som fastställs i de genomförandeakter som avses i punkt 6.
4. CE-märkningen ska följas av det anmälda organets identifikationsnummer, i de fall då det organet är involverat i det förfarande för bedömning av överensstämmelse baserat på fullständig kvalitetssäkring (baserat på modul H) som avses i artikel 32.
Citat ur Artikel 30, Regler och villkor för anbringande av CE-märkning. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.