Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

Cyberresiliensakten · Artikel 28 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 28 i Cyberresiliensakten om eU-försäkran om överensstämmelse?

Den officiella lydelsen i artikel 28 i Cyberresiliensakten om eU-försäkran om överensstämmelse, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. EU-försäkran om överensstämmelse ska upprättas av tillverkarna i enlighet med artikel 13.12 och ska ange att det har visats att de tillämpliga väsentliga cybersäkerhetskraven i bilaga I uppfylls.

2. EU-försäkran om överensstämmelse ska utformas i enlighet med mallen i bilaga V och ska innehålla de uppgifter som anges i de relevanta förfaranden för bedömning av överensstämmelse som fastställs i bilaga VIII. En sådan försäkran ska uppdateras när så är lämpligt. Den ska tillhandahållas på de språk som krävs av den medlemsstat där produkten med digitala element släpps ut på marknaden eller tillhandahålls på marknaden.

Den förenklade EU-försäkran om överensstämmelse som avses i artikel 13.20 ska utformas i enlighet med mallen i bilaga VI. Den ska tillhandahållas på de språk som krävs av den medlemsstat där produkten med digitala element släpps ut på marknaden eller tillhandahålls på marknaden.

3. Om en produkt med digitala element omfattas av mer än en unionsrättsakt där det ställs krav på EU-försäkran om överensstämmelse ska en enda EU-försäkran om överensstämmelse upprättas med avseende på alla dessa unionsrättsakter. I denna försäkran ska det anges vilka unionsrättsakter som berörs, inbegripet EUT-hänvisningarna till dem.

Citat ur Artikel 28, EU-försäkran om överensstämmelse. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 27 i Cyberresiliensakten om presumtion om överensstämmelse?
  2. Vad säger artikel 30 i Cyberresiliensakten om regler och villkor för anbringande av CE-märkning?
  3. Vad säger artikel 26 i Cyberresiliensakten om vägledning?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.