Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

VIDA · Artikel 3 · läst 2026-08-31

Vad säger artikel 3 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 juli 2028?

Den officiella lydelsen i artikel 3 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 juli 2028, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    VIDA Artikel 3

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Direktiv 2006/112/EG ska ändras på följande sätt:

1. Utan hinder av vad som sägs i artikel 28 ska en beskattningsbar person som genom användning av ett elektroniskt gränssnitt, såsom en marknadsplats, en plattform, en portal eller liknande, möjliggör tillhandahållandet, inom unionen, av tjänster i form av korttidsuthyrning av boende, dvs. oavbruten uthyrning av boende till samma person i högst 30 nätter, eller tjänster i form av persontransport på väg, anses ha tagit emot och tillhandahållit dessa tjänster själv, såvida inte den person som tillhandahåller dessa tjänster

till den beskattningsbara person som möjliggör tillhandahållandet har lämnat det registreringsnummer för mervärdesskatt som utfärdats i de medlemsstater där tillhandahållandet äger rum, eller det registreringsnummer som tilldelats dem i enlighet med artikel 362 eller 369d, och

har förklarat för den beskattningsbara person som möjliggör tillhandahållandet att denne kommer att ta ut eventuell mervärdesskatt på tillhandahållandet.

Citat ur Artikel 3, Ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 juli 2028. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 2 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 januari 2027?
  2. Vad säger artikel 5 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 juli 2030?
  3. Vad säger artikel 1 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med det här direktivets ikraftträdande?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.