VIDA · Artikel 2 · läst 2026-08-31
Vad säger artikel 2 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 januari 2027?
Den officiella lydelsen i artikel 2 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 januari 2027, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
Direktiv 2006/112/EG ska ändras på följande sätt:
1. Om en beskattningsbar person genom användning av ett elektroniskt gränssnitt, såsom en marknadsplats, en plattform, en portal eller liknande, möjliggör distansförsäljning av varor importerade från ett tredjeterritorium eller ett tredjeland i försändelser med ett realvärde på högst 150 EUR, ska den beskattningsbara personen själv anses ha tagit emot och levererat dessa varor.
2. Om en beskattningsbar person genom användning av ett elektroniskt gränssnitt, såsom en marknadsplats, en plattform, en portal eller liknande, möjliggör leverans av varor inom gemenskapen från en beskattningsbar person som inte är etablerad inom gemenskapen till en beskattningsbar person, eller en icke beskattningsbar juridisk person, vars gemenskapsinterna förvärv av varor inte är föremål för mervärdesskatt enligt artikel 3.1, eller till någon annan icke beskattningsbar person, ska den beskattningsbara person som möjliggör leveransen själv anses ha tagit emot och levererat dessa varor.
Kommissionen ska senast den 1 juli 2027 för Europaparlamentet och rådet, på grundval av information som erhållits från medlemsstaterna, lägga fram en utvärderingsrapport om hur den regel om faktisk leverantör som fastställs i första stycket fungerar och vid behov lägga fram ett lagstiftningsförslag om en ytterligare förlängning av den.”
Citat ur Artikel 2, Ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 januari 2027. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 3 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 juli 2028?
- Vad säger artikel 1 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med det här direktivets ikraftträdande?
- Vad säger artikel 5 i VIDA om ändringar av direktiv 2006/112/EG med verkan från och med den 1 juli 2030?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.