Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

ACCESSIBILITY · Artikel 9 · läst 2026-08-22

Vilka skyldigheter följer av artikel 9 i ACCESSIBILITY?

De krav artikel 9 i ACCESSIBILITY lägger på den som omfattas.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Importörerna får endast släppa ut produkter på marknaden som överensstämmer med kraven.

2. Innan importörerna släpper ut en produkt på marknaden ska de säkerställa att tillverkaren har utfört den bedömning av överensstämmelse som anges i bilaga IV. De ska säkerställa att tillverkaren har upprättat den tekniska dokumentation som krävs i den bilagan, att produkten är försedd med CE-märkning och åtföljs av de dokument som krävs samt att tillverkaren har uppfyllt kraven i artikel 7.5 och 7.6.

3. Om en importör anser eller har skäl att tro att en produkt inte överensstämmer med de tillämpliga tillgänglighetskraven i detta direktiv, får importören inte släppa ut produkten på marknaden förrän den överensstämmer med kraven. Om produkten inte överensstämmer med de tillämpliga tillgänglighetskraven ska importören informera tillverkaren och marknadskontrollmyndigheterna om detta.

4. Importörerna ska ange namn, registrerat firmanamn eller registrerat varumärke och en kontaktadress på produkten eller, om detta inte är möjligt, på förpackningen eller på ett dokument som medföljer produkten. Kontaktuppgifterna ska anges på ett språk som lätt kan förstås av slutanvändare och marknadskontrollmyndigheter.

Citat ur Artikel 9, Importörernas skyldigheter. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 9 i ACCESSIBILITY om importörernas skyldigheter?
  2. Vem omfattas av artikel 9 i ACCESSIBILITY?
  3. Vilka skyldigheter följer av artikel 10 i ACCESSIBILITY?
  4. Vad säger artikel 8 i ACCESSIBILITY om bemyndigad företrädare?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.