Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

ACCESSIBILITY · Artikel 15 · läst 2026-08-22

Vad säger artikel 15 i ACCESSIBILITY om presumtion om överensstämmelse?

Den officiella lydelsen i artikel 15 i ACCESSIBILITY om presumtion om överensstämmelse, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Produkter och tjänster som uppfyller harmoniserade standarder eller delar av dem, till vilka hänvisningar har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning, ska förutsättas överensstämma med tillgänglighetskraven i detta direktiv I den utsträckning dessa standarder eller delar av dem omfattar dessa krav.

2. Kommissionen ska, i enlighet med artikel 10 i förordning (EU) nr 1025/2012, begära att en eller flera europeiska standardiseringsorganisationer utarbetar harmoniserade standarder för de produkttillgänglighetskrav som fastställs i bilaga I. Kommissionen ska lämna det första sådana utkastet till begäran till den berörda kommittén senast den 28 juni 2021.

3. Kommissionen får anta genomförandeakter om fastställande av tekniska specifikationer som uppfyller tillgänglighetskraven i detta direktiv under förutsättning att

ingen hänvisning till harmoniserade standarder har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning i enlighet med förordning (EU) nr 1025/2012, och att

Citat ur Artikel 15, Presumtion om överensstämmelse. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 16 i ACCESSIBILITY om eU-försäkran om överensstämmelse för produkter?
  2. Vad säger artikel 14 i ACCESSIBILITY om grundläggande ändringar och oproportionerligt stor börda?
  3. Vad säger artikel 13 i ACCESSIBILITY om tjänsteleverantörernas skyldigheter?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.