Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 84 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 84 i PSD2 om om betalningsmottagaren saknar betalkonto hos betaltjänstleverantören?

Den officiella lydelsen i artikel 84 i PSD2 om om betalningsmottagaren saknar betalkonto hos betaltjänstleverantören, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 84

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

När betalningsmottagaren inte har något betalkonto hos betaltjänstleverantören, ska den betaltjänstleverantör som tar emot medlen göra dem tillgängliga för betalningsmottagaren inom den tidsfrist som anges i artikel 83.

Citat ur Artikel 84, Om betalningsmottagaren saknar betalkonto hos betaltjänstleverantören. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vem omfattas av artikel 84 i PSD2?
  2. Vad säger artikel 85 i PSD2 om kontantinsättningar på ett betalkonto?
  3. Vad säger artikel 83 i PSD2 om betalningstransaktioner till ett betalkonto?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.