Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 82 · läst 2026-08-18

När gäller artikel 82 i PSD2?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 82 i PSD2.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 82

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

2. Med undantag av artikel 87, som parterna inte disponerar över är detta avsnitt tillämpligt på betalningstransaktioner som inte anges i punkt 1, om inte annat avtalats mellan betaltjänstanvändaren och betaltjänstleverantören. Om betaltjänstanvändaren avtalar med betaltjänstleverantören om en längre period än den som fastställs i artikel 83 får emellertid en sådan period för betalningstransaktioner inom unionen inte överstiga fyra bankdagar efter mottagandetidpunkten enligt artikel 78.

Citat ur Artikel 82, Tillämpningsområde. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 82 i PSD2 om tillämpningsområde?
  2. Vad säger artikel 83 i PSD2 om betalningstransaktioner till ett betalkonto?
  3. Vad säger artikel 81 i PSD2 om överförda belopp och mottagna belopp?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.