Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 70 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 70 i PSD2 om betaltjänstleverantörens skyldigheter med avseende på betalningsinstrument?

Den officiella lydelsen i artikel 70 i PSD2 om betaltjänstleverantörens skyldigheter med avseende på betalningsinstrument, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 70

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Den betaltjänstleverantör som ger ut ett betalningsinstrument ska

förvissa sig om att specifika säkerhetsbehörighetsuppgifter inte är tillgängliga för andra än den betaltjänstanvändare som har rätt att använda dem, utan att detta påverkar betaltjänstanvändarens skyldigheter enligt artikel 69,

avstå från att skicka betalningsinstrument som inte beställts utom då ett betalningsinstrument som betaltjänstanvändaren redan har ska ersättas,

se till att betaltjänstanvändare alltid har möjlighet att på lämpligt sätt lämna underrättelser enligt artikel 69.1 b eller att begära att en blockering av betalningsinstrumentet hävs enligt artikel 68.4. På begäran ska betaltjänstleverantören göra det möjligt för betaltjänstanvändaren att under 18 månader efter underrättelsen styrka att betaltjänstanvändaren har lämnat en sådan underrättelse,

Citat ur Artikel 70, Betaltjänstleverantörens skyldigheter med avseende på betalningsinstrument. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vem omfattas av artikel 70 i PSD2?
  2. Vilka skyldigheter följer av artikel 70 i PSD2?
  3. Vad säger artikel 71 i PSD2 om underrättelse och rättelse i samband med icke auktoriserade eller felaktigt utförda betalningstransaktioner?
  4. Vad säger artikel 69 i PSD2 om betaltjänstanvändarens skyldigheter med avseende på betalningsinstrument och personliga säkerhetsbehörighetsuppgifter?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.