Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 67 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 67 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till och användning av betalkontoinformation i samband med kontoinformationstjänster?

Den officiella lydelsen i artikel 67 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till och användning av betalkontoinformation i samband med kontoinformationstjänster, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 67

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Medlemsstaterna ska sörja för att en betaltjänstanvändare har rätt att utnyttja tjänster som möjliggör tillgång till kontoinformation som avses i punkt 8 i bilaga I. Den rätten ska inte gälla när betalkontot inte är tillgängligt online.

2. Leverantörer av kontoinformationstjänster

får endast tillhandahålla tjänster på grundval av betaltjänstanvändarens uttryckliga godkännande,

ska säkerställa att betaltjänstanvändarens personliga säkerhetsbehörighetsuppgifter, med undantag för användaren och utgivaren av de personliga säkerhetsbehörighetsuppgifterna, inte är tillgängliga för andra parter och att när dessa uppgifter överförs genom leverantören av kontoinformationstjänster detta sker via säkra och effektiva kanaler,

Citat ur Artikel 67, Bestämmelser om tillgång till och användning av betalkontoinformation i samband med kontoinformationstjänster. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 67 i PSD2?
  2. Vad säger artikel 68 i PSD2 om begränsning av betalningsinstrumentets användning och av tillgången till betalkonton för betaltjänstleverantörer?
  3. Vad säger artikel 66 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till betalningskonto i samband med betalningsinitieringstjänster?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.