PSD2 · Artikel 66 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 66 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till betalningskonto i samband med betalningsinitieringstjänster?
Den officiella lydelsen i artikel 66 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till betalningskonto i samband med betalningsinitieringstjänster, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Medlemsstaterna ska se till att betalaren har rätt att utnyttja en leverantör av betalningsinitieringstjänster för betaltjänster enligt punkt 7 i bilaga I. Rätten att utnyttja en leverantör av betalningsinitieringstjänster ska inte gälla när betalkontot inte är tillgängligt online.
2. När betalaren ger sitt uttryckliga godkännande till en betalning som ska genomföras i enlighet med artikel 64 ska den kontoförvaltande betaltjänstleverantören vidta de åtgärder som anges i punkt 4 i den här artikeln för att säkerställa betalarens rätt att använda betalningsinitieringstjänsten.
3. Leverantörer av betalningsinitieringstjänster
får inte vid någon tidpunkt inneha betalarens medel i samband med tillhandahållandet av betalningsinitieringstjänsten,
Citat ur Artikel 66, Bestämmelser om tillgång till betalningskonto i samband med betalningsinitieringstjänster. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 67 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till och användning av betalkontoinformation i samband med kontoinformationstjänster?
- Vad säger artikel 65 i PSD2 om bekräftelse av tillgängliga medel?
- Vad säger artikel 68 i PSD2 om begränsning av betalningsinstrumentets användning och av tillgången till betalkonton för betaltjänstleverantörer?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.