Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 65 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 65 i PSD2 om bekräftelse av tillgängliga medel?

Den officiella lydelsen i artikel 65 i PSD2 om bekräftelse av tillgängliga medel, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 65

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Medlemsstaterna ska se till att en kontoförvaltande betaltjänstleverantör på begäran av en betaltjänstleverantör som ger ut kortbaserade betalningsinstrument, omedelbart bekräftar om ett belopp som krävs för genomförande av en kortbaserad betalningstransaktion är tillgängligt på betalarens betalningskonto, förutsatt att samtliga följande villkor är uppfyllda:

Betalarens betalningskonto är tillgängligt via internet vid tidpunkten för begäran.

Betalaren har uttryckligen godkänt att den kontoförvaltande betaltjänstleverantören besvarar begäranden från en specifik betaltjänstleverantör om att bekräfta att ett belopp som motsvarar en viss kortbaserad betalningstransaktion är tillgängligt på betalarens betalningskonto.

Det godkännande som avses i led b har givits innan den första begäran om bekräftelse görs.

Citat ur Artikel 65, Bekräftelse av tillgängliga medel. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 66 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till betalningskonto i samband med betalningsinitieringstjänster?
  2. Vad säger artikel 64 i PSD2 om godkännande och återkallande av godkännande?
  3. Vad säger artikel 67 i PSD2 om bestämmelser om tillgång till och användning av betalkontoinformation i samband med kontoinformationstjänster?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.