Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 63 · läst 2026-08-18

När gäller artikel 63 i PSD2?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 63 i PSD2.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 63

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

betaltjänstleverantören genom undantag från artikel 79.1 inte är skyldig att underrätta betaltjänstanvändaren om att betalningsordern avvisats, om det av sammanhanget klart framgår att den inte har genomförts,

betalaren genom undantag från artikel 80 inte får återkalla betalningsordern efter att ha överfört betalningsordern eller gett sitt godkännande att genomföra betalningstransaktionen till betalningsmottagaren,

andra tider för genomförandet är tillämpliga genom undantag från artiklarna 83 och 84.

3. Artiklarna 73 och 74 i detta direktiv ska också tillämpas på elektroniska pengar enligt definitionen i artikel 2.2 i direktiv 2009/110/EG, om inte betalarens betaltjänstleverantör saknar möjlighet att frysa det betalkonto där de elektroniska pengarna lagras eller blockera betalningsinstrumentet. Medlemsstaterna får begränsa detta undantag till betalkonton där de elektroniska pengarna lagras eller betalningsinstrument med ett visst värde.

Citat ur Artikel 63, Undantag för betalningsinstrument för låga belopp och elektroniska pengar. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 63 i PSD2 om undantag för betalningsinstrument för låga belopp och elektroniska pengar?
  2. Vilka undantag finns i artikel 63 i PSD2?
  3. Vad säger artikel 64 i PSD2 om godkännande och återkallande av godkännande?
  4. Vad säger artikel 62 i PSD2 om tillämpliga avgifter?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.