Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 49 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 49 i PSD2 om information till betalningsmottagaren efter genomförande?

Den officiella lydelsen i artikel 49 i PSD2 om information till betalningsmottagaren efter genomförande, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 49

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Omedelbart efter det att betalningstransaktionen genomförts ska betalningsmottagarens betaltjänstleverantör på samma sätt som anges i artikel 44.1 med avseende på sina tjänster lämna eller göra samtliga följande uppgifter tillgängliga för betalningsmottagaren:

En referens som gör det möjligt för betalningsmottagaren att identifiera betalningstransaktionen samt, i tillämpliga fall, betalaren och all information som överförts tillsammans med betalningstransaktionen.

Betalningstransaktionens belopp i den valuta i vilken medlen står till betalningsmottagarens förfogande.

Betalningstransaktionens eventuella avgifter som betalaren ska betala och, i tillämpliga fall, en specificering av beloppen för sådana avgifter.

Citat ur Artikel 49, Information till betalningsmottagaren efter genomförande. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 49 i PSD2?
  2. Vad säger artikel 48 i PSD2 om information till betalaren efter mottagande av betalningsordern?
  3. Vad säger artikel 51 i PSD2 om allmän förhandsinformation?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.