Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 42 · läst 2026-08-18

När gäller artikel 42 i PSD2?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 42 i PSD2.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 42

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. När det gäller betalningsinstrument som enligt det berörda ramavtalet endast rör enskilda betalningstransaktioner på högst 30 EUR eller som har en utgiftströskel på 150 EUR eller lagrar medel som inte vid något tillfälle överstiger 150 EUR

ska betaltjänstleverantören genom undantag från artiklarna 51, 52 och 56 lämna betalaren information endast om betaltjänstens viktigaste kännetecken, inklusive hur betalningsinstrumentet kan användas, om ansvar, uttagna avgifter och annan väsentlig information som behövs för att fatta ett informerat beslut samt meddela var annan information och villkor enligt artikel 52 lätt kan hittas,

får man komma överens om att betaltjänstleverantören genom undantag från artikel 54 inte behöver föreslå ändringar av villkoren i ramavtalet på det sätt som föreskrivs i artikel 51.1,

får man komma överens om att betaltjänstleverantören genom undantag från artiklarna 57 och 58 efter genomförandet av en betalningstransaktion

Citat ur Artikel 42, Undantag från informationskraven för betalningsinstrument som avser låga belopp och elektroniska pengar. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 42 i PSD2 om undantag från informationskraven för betalningsinstrument som avser låga belopp och elektroniska pengar?
  2. Vilka skyldigheter följer av artikel 42 i PSD2?
  3. Vilka undantag finns i artikel 42 i PSD2?
  4. När gäller artikel 43 i PSD2?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.