Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 38 · läst 2026-08-18

När gäller artikel 38 i PSD2?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 38 i PSD2.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 38

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Denna avdelning är tillämplig på enstaka betalningstransaktioner, ramavtal och sådana betalningstransaktioner som dessa omfattar. Parterna får avtala om att den helt eller delvis inte ska tillämpas, när betaltjänstanvändaren inte är en konsument.

Citat ur Artikel 38, Tillämpningsområde. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 38 i PSD2 om tillämpningsområde?
  2. Vad säger artikel 39 i PSD2 om andra bestämmelser i unionsrätten?
  3. Vad säger artikel 37 i PSD2 om förbud för andra än betaltjänstleverantörer att tillhandahålla betaltjänster och underrättelseskyldighet?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.