Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 37 · läst 2026-08-18

Vem omfattas av artikel 37 i PSD2?

De aktörer artikel 37 i PSD2 riktar sig till, enligt lydelsen.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 37

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Medlemsstaterna ska förbjuda fysiska eller juridiska personer som varken är betaltjänstleverantörer eller uttryckligen är undantagna från detta direktivs tillämpningsområde från att tillhandahålla betaltjänster.

2. Medlemsstaterna ska kräva att tjänsteleverantörer som bedriver någon av verksamheterna som avses i artikel 3 k i och ii eller som bedriver båda, för vilka det sammanlagda värdet av de genomförda betalningstransaktionernas under de föregående 12 månaderna överstiger 1 miljon EUR, skickar en underrättelse till de behöriga myndigheterna med en beskrivning av de tillhandahållna tjänsterna och förtydligar inom ramen för vilket undantag som avses i artikel 3 k i och ii verksamheten anses bedrivas.

På grundval av den underrättelsen ska den behöriga myndigheten fatta ett väl motiverat beslut på grundval av de kriterier som avses i artikel 3 k när verksamheten inte kan betecknas som ett begränsat nätverk och underrätta tjänsteleverantören om detta.

3. Medlemsstaterna ska kräva att tjänsteleverantörer som bedriver verksamhet enligt artikel 3 l skickar en underrättelse till de behöriga myndigheterna och förser de behöriga myndigheterna med ett årligt revisionsuttalande i vilket det bekräftas att verksamheten är förenlig med de gränser som fastställs i artikel 3 l.

Citat ur Artikel 37, Förbud för andra än betaltjänstleverantörer att tillhandahålla betaltjänster och underrättelseskyldighet. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 37 i PSD2?
  2. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 37 i PSD2?
  3. Vad säger artikel 37 i PSD2 om förbud för andra än betaltjänstleverantörer att tillhandahålla betaltjänster och underrättelseskyldighet?
  4. Vad säger artikel 38 i PSD2 om tillämpningsområde?
  5. Vad säger artikel 36 i PSD2 om tillträde till konton som hålls i ett kreditinstitut?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.