PSD2 · Artikel 29 · läst 2026-08-18
Vad blir följden av att bryta mot artikel 29 i PSD2?
Sanktioner, tillsyn och ansvar kopplat till artikel 29 i PSD2.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. För att kunna genomföra de kontroller och vidta de nödvändiga åtgärder som föreskrivs i denna avdelning och i de bestämmelser i nationell rätt som införlivar avdelningarna III och IV, i överensstämmelse med artikel 100.4, beträffande i en annan medlemsstat etablerade ombud för eller filialer till ett betalningsinstitut ska de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten samarbeta med värdmedlemsstatens behöriga myndigheter.
Genom samarbete enligt första stycket ska de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten underrätta de behöriga myndigheterna i värdmedlemsstaten när de avser att genomföra en kontroll på plats inom den senares territorium.
Uppgiften att genomföra kontroller på plats av de berörda instituten får de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten dock delegera till de behöriga myndigheterna i värdmedlemsstaten.
2. De behöriga myndigheterna i värdmedlemsstaten får kräva att betalningsinstitut som har ombud eller filialer inom deras territorier ska lämna periodiska rapporter om den verksamhet som bedrivs inom deras territorier.
Citat ur Artikel 29, Tillsyn av betalningsinstitut som utövar etableringsrätten och friheten att tillhandahålla tjänster. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 29 i PSD2 om tillsyn av betalningsinstitut som utövar etableringsrätten och friheten att tillhandahålla tjänster?
- Vad säger artikel 30 i PSD2 om åtgärder vid bristande efterlevnad, inbegripet säkerhetsåtgärder?
- Vad säger artikel 28 i PSD2 om ansökan om utövande av etableringsrätten och friheten att tillhandahålla tjänster?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.