Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 28 · läst 2026-08-18

När gäller artikel 28 i PSD2?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 28 i PSD2.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 28

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

När betalningsinstitutet har för avsikt att använda en filial, den information som avses i artikel 5.1 b och e när det gäller betaltjänstverksamheten i värdmedlemsstaten, en beskrivning av filialens organisatoriska struktur och vilka som är ansvariga för ledningen av filialen.

2. Inom en månad efter mottagandet av all information som avses i punkt 1 ska de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten skicka denna information till de behöriga myndigheterna i värdmedlemsstaten.

Inom en månad efter mottagandet av informationen från de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten ska de behöriga myndigheterna i värdmedlemsstaten, efter en bedömning av denna information, förse de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten med relevant information i samband med det berörda betalningsinstitutets planerade tillhandahållande av betaltjänster inom ramen för etableringsfriheten eller friheten att tillhandahålla tjänster. De behöriga myndigheterna i värdmedlemsstaten ska informera de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten, särskilt om alla rimliga skäl till farhågor i samband med det avsedda anlitandet av ett ombud eller inrättandet av en filial, när det gäller penningtvätt eller finansiering av terrorism i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/849.

Citat ur Artikel 28, Ansökan om utövande av etableringsrätten och friheten att tillhandahålla tjänster. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 28 i PSD2 om ansökan om utövande av etableringsrätten och friheten att tillhandahålla tjänster?
  2. Vad säger artikel 29 i PSD2 om tillsyn av betalningsinstitut som utövar etableringsrätten och friheten att tillhandahålla tjänster?
  3. Vad säger artikel 27 i PSD2 om lösande av tvister mellan behöriga myndigheter i olika medlemsstater?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.