Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 27 · läst 2026-08-18

Vem omfattas av artikel 27 i PSD2?

De aktörer artikel 27 i PSD2 riktar sig till, enligt lydelsen.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 27

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Om en behörig myndighet i en medlemsstat anser att det gränsöverskridande samarbetet med de behöriga myndigheterna i en annan medlemsstat i ett visst ärende som avses i artiklarna 26, 28, 29, 30 eller 31 i detta direktiv inte överensstämmer med dessa bestämmelser, kan den hänskjuta ärendet till EBA och begära dess bistånd i enlighet med artikel 19 i förordning (EU) nr 1093/2010.

2. I fall där EBA:s bistånd har begärts, enligt punkt 1 i den här artikeln, ska EBA fatta ett beslut enligt artikel 19.3 i förordning (EU) nr 1093/2010 utan onödigt dröjsmål. EBA får också på eget initiativ bistå de behöriga myndigheterna med att nå fram till en överenskommelse i enlighet med artikel 19.1 andra stycket i den förordningen. I båda fallen ska de berörda behöriga myndigheterna avvakta med sina beslut i väntan på avgörande enligt artikel 19 i den förordningen.

Citat ur Artikel 27, Lösande av tvister mellan behöriga myndigheter i olika medlemsstater. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 27 i PSD2 om lösande av tvister mellan behöriga myndigheter i olika medlemsstater?
  2. Vad säger artikel 28 i PSD2 om ansökan om utövande av etableringsrätten och friheten att tillhandahålla tjänster?
  3. Vad säger artikel 26 i PSD2 om utbyte av information?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.