Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 21 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 21 i PSD2 om bevarande av uppgifter?

Den officiella lydelsen i artikel 21 i PSD2 om bevarande av uppgifter, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 21

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Medlemsstaterna ska kräva att betalningsinstituten bevarar alla relevanta uppgifter enligt denna avdelning i minst fem år, utan att det påverkar tillämpningen av direktiv (EU) 2015/849 eller annan relevant unionsrätt.

Citat ur Artikel 21, Bevarande av uppgifter. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 21 i PSD2?
  2. Vad säger artikel 22 i PSD2 om utseende av behöriga myndigheter?
  3. Vad säger artikel 20 i PSD2 om ansvar?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.