Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 19 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 19 i PSD2 om användning av ombud, filialer eller enheter till vilka verksamhet utkontrakteras?

Den officiella lydelsen i artikel 19 i PSD2 om användning av ombud, filialer eller enheter till vilka verksamhet utkontrakteras, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 19

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. När ett betalningsinstitut avser att tillhandahålla betaltjänster via ett ombud ska det lämna följande information till de behöriga myndigheterna i sin hemmedlemsstat:

En beskrivning av de mekanismer för intern kontroll som ombudet kommer att använda för att fullgöra skyldigheterna när det gäller penningtvätt och finansiering av terrorism enligt direktiv (EU) 2015/849, vilken ska uppdateras utan dröjsmål i händelse av betydande ändringar av de uppgifter som meddelades vid den ursprungliga anmälan.

Identitetsuppgifter om direktörer och personer som svarar för ledningen av det ombud som ska användas för tillhandahållande av betaltjänster samt, för andra ombud än betaltjänstleverantörer, styrkande av deras lämplighet.

De av betalningsinstitutets betaltjänster som ombudet har mandat för.

Citat ur Artikel 19, Användning av ombud, filialer eller enheter till vilka verksamhet utkontrakteras. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vem omfattas av artikel 19 i PSD2?
  2. Vad säger artikel 20 i PSD2 om ansvar?
  3. Vad säger artikel 18 i PSD2 om verksamhet?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.