PRODUCT-LIABILITY · Artikel 16 · läst 2026-08-22
Vad säger artikel 16 i PRODUCT-LIABILITY om preskriptionstid?
Den officiella lydelsen i artikel 16 i PRODUCT-LIABILITY om preskriptionstid, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Medlemsstaterna ska säkerställa att en preskriptionstid på tre år tillämpas på inledandet av ett förfarande för att göra anspråk på ersättning för skada som omfattas av detta direktiv. Preskriptionstiden ska löpa från och med den dag då den skadelidande fick kännedom om eller rimligen borde ha fått kännedom om allt av följande:
Identiteten på den berörda ekonomiska aktör som kan hållas ansvarig för den skadan enligt artikel 8.
2. Nationell rätt om det avbrott av den preskriptionstid som avses i punkt 1 ska inte påverkas av detta direktiv.
Citat ur Artikel 16, Preskriptionstid. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.