Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PRODUCT-LIABILITY · Artikel 16 · läst 2026-08-22

När gäller artikel 16 i PRODUCT-LIABILITY?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 16 i PRODUCT-LIABILITY.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Medlemsstaterna ska säkerställa att en preskriptionstid på tre år tillämpas på inledandet av ett förfarande för att göra anspråk på ersättning för skada som omfattas av detta direktiv. Preskriptionstiden ska löpa från och med den dag då den skadelidande fick kännedom om eller rimligen borde ha fått kännedom om allt av följande:

Citat ur Artikel 16, Preskriptionstid. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 16 i PRODUCT-LIABILITY om preskriptionstid?
  2. När gäller artikel 17 i PRODUCT-LIABILITY?
  3. När gäller artikel 18 i PRODUCT-LIABILITY?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.