PRODUCT-LIABILITY · Artikel 10 · läst 2026-08-22
Vad säger artikel 10 i PRODUCT-LIABILITY om bevisbörda?
Den officiella lydelsen i artikel 10 i PRODUCT-LIABILITY om bevisbörda, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Medlemsstaterna ska säkerställa att käranden är skyldig att bevisa att produkten har säkerhetsbrister, vilken skada som lidits och orsakssambandet mellan säkerhetsbristerna och skadan.
2. Det ska presumeras att produkten har en säkerhetsbrist om något av följande villkor är uppfyllt:
Svaranden underlåter att lämna ut relevant bevisning enligt artikel 9.1.
Käranden påvisar att produkten inte uppfyller obligatoriska produktsäkerhetskrav i unionsrätten eller nationell rätt som är avsedda att skydda mot risken för den skada som den skadelidande har lidit, eller
Citat ur Artikel 10, Bevisbörda. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.