Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

AMLD6 · Artikel 68 · läst 2026-08-31

Vem omfattas av artikel 68 i AMLD6?

De aktörer artikel 68 i AMLD6 riktar sig till, enligt lydelsen.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    AMLD6 Artikel 68

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Med undantag för de fall som omfattas av artikel 70.2 i förordning (EU) 2024/1624 ska medlemsstaterna godkänna utbytet av information mellan

tillsynsorgan och de myndigheter som övervakar självreglerande organ enligt kapitel IV i detta direktiv, inom samma medlemsstat eller i olika medlemsstater,

tillsynsorgan och de myndigheter som enligt lag har ansvar för tillsynen över finansmarknaderna inom ramen för deras respektive tillsynsfunktioner,

tillsynsorgan med ansvar för revisorer och, i tillämpliga fall, myndigheter som övervakar självreglerande organ enligt kapitel IV i detta direktiv, och myndigheter med behörighet att övervaka lagstadgade revisorer och revisionsföretag enligt artikel 32 i direktiv 2006/43/EG och artikel 20 i förordning (EU) nr 537/2014, inbegripet myndigheter i olika medlemsstater.

Citat ur Artikel 68, Utbyte av information mellan tillsynsorgan och med andra myndigheter. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 68 i AMLD6?
  2. Vad blir följden av att bryta mot artikel 68 i AMLD6?
  3. Vad säger artikel 68 i AMLD6 om utbyte av information mellan tillsynsorgan och med andra myndigheter?
  4. Vad säger artikel 69 i AMLD6 om riktlinjer för samarbete vid bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism?
  5. Vad säger artikel 67 i AMLD6 om krav i fråga om tystnadsplikt?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.