AMLD6 · Artikel 49 · läst 2026-08-31
Vad säger artikel 49 i AMLD6 om tillsynskollegier för bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism i den finansiella sektorn?
Den officiella lydelsen i artikel 49 i AMLD6 om tillsynskollegier för bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism i den finansiella sektorn, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Medlemsstaterna ska säkerställa att särskilda tillsynskollegier för bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism inrättas av det finansiella tillsynsorgan som ansvarar för moderföretaget för en koncern av kreditinstitut eller finansiella institut eller för huvudkontoret för ett kreditinstitut eller finansiellt institut i alla följande situationer:
Om ett kreditinstitut eller finansiellt institut, inbegripet koncerner av sådana, har inrättat etableringar i minst två olika medlemsstater utöver den medlemsstat där dess huvudkontor är beläget.
Om ett kreditinstitut eller finansiellt institut i ett tredjeland har inrättat etableringar i minst tre medlemsstater.
2. De ständiga medlemmarna av kollegiet ska vara det finansiella tillsynsorgan som ansvarar för moderföretaget eller huvudkontoret, de finansiella tillsynsorgan som ansvarar för etableringar i värdmedlemsstater och de finansiella tillsynsorgan som ansvarar för infrastruktur i värdmedlemsstater i enlighet med artikel 38.
Citat ur Artikel 49, Tillsynskollegier för bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism i den finansiella sektorn. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad blir följden av att bryta mot artikel 49 i AMLD6?
- Vad säger artikel 50 i AMLD6 om tillsynskollegier för bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism i den icke-finansiella sektorn?
- Vad säger artikel 48 i AMLD6 om utbyte av information när det gäller genomförande av koncernomfattande riktlinjer i tredjeländer?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.