Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

AMLR · Artikel 8 · läst 2026-08-22

När gäller artikel 8 i AMLR?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 8 i AMLR.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    AMLR Artikel 8

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Ansvariga enheter som för första gången vill bedriva verksamhet på en annan medlemsstats territorium ska göra en anmälan till sina hemmedlemsstaters tillsynsorgan om den verksamhet de avser att bedriva i den andra medlemsstaten. Denna anmälan ska göras så snart som den ansvariga enheten vidtar åtgärder för att bedriva denna verksamhet och, när det gäller etableringar, åtminstone tre månader innan den verksamheten r inleds. Ansvariga enheter ska omedelbart anmäla till sina hemmedlemsstaters tillsynsorgan när denna verksamhet inleds i den andra medlemsstaten.

Första stycket ska inte tillämpas på ansvariga enheter som omfattas av särskilda anmälningsförfaranden för utövande av etableringsfriheten och friheten att tillhandahålla tjänster enligt andra unionsrättsakter eller om den ansvariga enheten omfattas av särskilda tillståndskrav för att bedriva verksamhet på den andra medlemsstatens territorium.

Citat ur Artikel 8, Anmälan av gränsöverskridande verksamheter och tillämpning av nationell rätt. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 8 i AMLR om anmälan av gränsöverskridande verksamheter och tillämpning av nationell rätt?
  2. Vilka skyldigheter följer av artikel 8 i AMLR?
  3. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 8 i AMLR?
  4. När gäller artikel 9 i AMLR?
  5. När gäller artikel 7 i AMLR?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.