Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

AMLR · Artikel 48 · läst 2026-08-22

Vem omfattas av artikel 48 i AMLR?

De aktörer artikel 48 i AMLR riktar sig till, enligt lydelsen.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    AMLR Artikel 48

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Ansvariga enheter får utnyttja andra ansvariga enheter, oavsett om de är belägna i en medlemsstat eller i ett tredjeland, för att uppfylla de krav på åtgärder för kundkännedom som föreskrivs i artikel 20.1 a, b och c, förutsatt att

2. Vid beslut om att utnyttja andra ansvariga enheter belägna i tredjeländer ska ansvariga enheter beakta de geografiska riskfaktorer som förtecknas i bilagorna II och III och all relevant information eller vägledning som tillhandahålls av kommissionen eller av Amla eller andra behöriga myndigheter.

Det faktiska genomförandet av de krav som avses i led b i denna punkt övervakas på koncernnivå av tillsynsmyndigheten i hemmedlemsstaten i enlighet med kapitel IV i direktiv (EU) 2024/1640 eller i tredjelandet i enlighet med reglerna i det tredjelandet.

Citat ur Artikel 48, Allmänna bestämmelser om utnyttjande av andra ansvariga enheters åtgärder för kundkännedom. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 48 i AMLR?
  2. Vad blir följden av att bryta mot artikel 48 i AMLR?
  3. Vad säger artikel 48 i AMLR om allmänna bestämmelser om utnyttjande av andra ansvariga enheters åtgärder för kundkännedom?
  4. Vem omfattas av artikel 49 i AMLR?
  5. Vad säger artikel 47 i AMLR om särskilda bestämmelser för sektorerna för livförsäkringar och andra investeringsrelaterade försäkringar?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.