Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 88 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 88 i MiCA om offentliggörande av insiderinformation?

Den officiella lydelsen i artikel 88 i MiCA om offentliggörande av insiderinformation, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    MiCA Artikel 88

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Utgivare, erbjudare och personer som ansöker om upptagande till handel ska så snart som möjligt informera allmänheten om insiderinformation enligt artikel 87 som direkt berör dem, på ett sätt som ger allmänheten en snabb tillgång till informationen och möjlighet till en fullständig och korrekt bedömning i rätt tid. Utgivare, erbjudare och personer som ansöker om upptagande till handel får inte kombinera offentliggörande av insiderinformation till allmänheten med marknadsföring av sin verksamhet. Utgivare, erbjudare och personer som ansöker om upptagande till handel ska på sin webbplats under minst fem år lägga ut och bevara all insiderinformation som de är skyldiga att offentliggöra.

2. Utgivare, erbjudare och personer som ansöker om upptagande till handel får på eget ansvar skjuta upp offentliggörandet för allmänheten av insiderinformation enligt artikel 87, om samtliga följande villkor är uppfyllda:

Ett omedelbart offentliggörande skadar sannolikt de legitima intressena för utgivare, erbjudare eller personer som ansöker om upptagande till handel.

Ett uppskjutet offentliggörande vilseleder sannolikt inte allmänheten.

Citat ur Artikel 88, Offentliggörande av insiderinformation. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 88 i MiCA?
  2. Vad säger artikel 89 i MiCA om förbud mot insiderhandel?
  3. Vad säger artikel 87 i MiCA om insiderinformation?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.