Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 80 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 80 i MiCA om mottagande och överföring av order avseende kryptotillgångar för kunders räkning?

Den officiella lydelsen i artikel 80 i MiCA om mottagande och överföring av order avseende kryptotillgångar för kunders räkning, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som mottar och överför order för kryptotillgångar för kunders räkning ska upprätta och genomföra förfaranden och arrangemang som innebär en snabb och korrekt överföring av kundorder för utförande på en handelsplattform för kryptotillgångar eller till en annan leverantör av kryptotillgångstjänster.

2. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som mottar och överför order för kryptotillgångar för kunders räkning får inte ta emot någon ersättning, rabatt eller icke-monetär förmån för att styra order från kunder till en viss handelsplattform för kryptotillgångar eller till en annan leverantör av kryptotillgångstjänster.

3. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som mottar och överför order för kryptotillgångar för kunders räkning får inte missbruka information om pågående kundorder och ska vidta alla rimliga åtgärder för att förhindra att någon av deras anställda missbrukar sådan information.

Citat ur Artikel 80, Mottagande och överföring av order avseende kryptotillgångar för kunders räkning. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 81 i MiCA om tillhandahållande av rådgivning om kryptotillgångar och tillhandahållande av portföljförvaltning av kryptotillgångar?
  2. Vad säger artikel 79 i MiCA om placering av kryptotillgångar?
  3. Vad säger artikel 82 i MiCA om tillhandahållande av överföringstjänster för kryptotillgångar för kunders räkning?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.