Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 77 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 77 i MiCA om utbyte av kryptotillgångar mot medel eller andra kryptotillgångar?

Den officiella lydelsen i artikel 77 i MiCA om utbyte av kryptotillgångar mot medel eller andra kryptotillgångar, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som utbyter kryptotillgångar mot medel eller andra kryptotillgångar ska upprätta en icke-diskriminerande affärspolicy som särskilt anger vilken typ av kunder de samtycker till att göra transaktioner med och de villkor som ska uppfyllas av sådana kunder.

2. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som utbyter kryptotillgångar mot medel eller andra kryptotillgångar ska offentliggöra ett fast pris på kryptotillgångarna eller en metod för att fastställa priset på de kryptotillgångar som de erbjuder i utbyte mot medel eller andra kryptotillgångar samt en eventuell gräns som fastställs av leverantören av kryptotillgångstjänster för det belopp mot vilket utbyte får ske.

3. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som utbyter kryptotillgångar mot medel eller andra kryptotillgångar ska utföra kundernas order till de priser som visas vid den tidpunkt då ordern för utbyte är slutgiltig. Leverantörer av kryptotillgångstjänster ska informera sina kunder om villkoren för att deras order ska anses vara slutgiltiga.

4. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som utbyter kryptotillgångar mot medel eller andra kryptotillgångar ska offentliggöra information om de transaktioner som de slutfört, såsom transaktionsvolymer och transaktionspriser.

Citat ur Artikel 77, Utbyte av kryptotillgångar mot medel eller andra kryptotillgångar. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 78 i MiCA om utförande av order avseende kryptotillgångar för kunders räkning?
  2. Vad säger artikel 76 i MiCA om drift av en handelsplattform för kryptotillgångar?
  3. Vad säger artikel 79 i MiCA om placering av kryptotillgångar?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.