MiCA · Artikel 60 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 60 i MiCA om vissa finansiella enheters tillhandahållande av kryptotillgångstjänster?
Den officiella lydelsen i artikel 60 i MiCA om vissa finansiella enheters tillhandahållande av kryptotillgångstjänster, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Ett kreditinstitut får tillhandahålla kryptotillgångstjänster om det underrättar den behöriga myndigheten i sin hemmedlemsstat om de uppgifter som avses i punkt 7 minst 40 arbetsdagar innan dessa tjänster tillhandahålls för första gången.
2. En värdepapperscentral som auktoriserats enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 909/2014 (45) får endast tillhandahålla förvaring och administration av kryptotillgångar för kunders räkning om den underrättar den behöriga myndigheten i hemmedlemsstaten minst 40 arbetsdagar innan denna tjänst tillhandahålls för första gången om de uppgifter som avses i punkt 7 i denna artikel.
Vid tillämpning av första stycket i denna punkt ska förvaring och administration av kryptotillgångar för kunders räkning anses vara likvärdigt med tillhandahållande eller förvaltning av värdepapperskonton i samband med den avvecklingstjänst som avses i punkt 3 i avsnitt B i bilagan till förordning (EU) nr 909/2014.
3. Ett värdepappersföretag får tillhandahålla kryptotillgångstjänster i unionen som är likvärdiga med de investeringstjänster och den investeringsverksamhet som det specifikt auktoriserats för enligt direktiv 2014/65/EU om det underrättar den behöriga myndigheten i hemmedlemsstaten om de uppgifter som avses i punkt 7 i denna artikel minst 40 arbetsdagar innan dessa tjänster tillhandahålls för första gången.
Citat ur Artikel 60, Vissa finansiella enheters tillhandahållande av kryptotillgångstjänster. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.