Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 59 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 59 i MiCA om auktorisation?

Den officiella lydelsen i artikel 59 i MiCA om auktorisation, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. En person får inte tillhandahålla kryptotillgångstjänster i unionen såvida inte den personen är

en juridisk person eller ett annat företag som har auktoriserats som leverantör av kryptotillgångstjänster i enlighet med artikel 63, eller

ett kreditinstitut, en värdepapperscentral, ett värdepappersföretag, en marknadsoperatör, ett institut för elektroniska pengar, ett förvaltningsbolag för fondföretag eller en förvaltare av alternativa investeringsfonder som får tillhandahålla kryptotillgångstjänster enligt artikel 60.

2. Leverantörer av kryptotillgångstjänster som är auktoriserade i enlighet med artikel 63 ska ha ett säte i en medlemsstat där de utför åtminstone en del sina kryptotillgångstjänster. De ska ha sin faktiska företagsledning i unionen, och minst en av styrelseledamöterna ska ha sin hemvist i unionen.

Citat ur Artikel 59, Auktorisation. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 60 i MiCA om vissa finansiella enheters tillhandahållande av kryptotillgångstjänster?
  2. Vad säger artikel 58 i MiCA om särskilda ytterligare skyldigheter för utgivare av e-pengatoken?
  3. Vad säger artikel 61 i MiCA om tillhandahållande av kryptotillgångstjänster uteslutande på kundens initiativ?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.