MiCA · Artikel 57 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 57 i MiCA om frivillig klassificering av e-pengatoken som betydande e-pengatoken?
Den officiella lydelsen i artikel 57 i MiCA om frivillig klassificering av e-pengatoken som betydande e-pengatoken, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
1. En utgivare av en e-pengatoken som auktoriserats som kreditinstitut eller institut för elektroniska pengar, eller som ansöker om sådan auktorisation, får uppge att den önskar klassificera sin e-pengatoken som en betydande e-pengatoken. I så fall ska den behöriga myndigheten omedelbart underrätta EBA, ECB och, i de fall som avses i artikel 56.3 andra stycket, den berörda medlemsstatens centralbank om en sådan begäran från utgivaren.
För att e-pengatoken ska kunna klassificeras som betydande enligt denna artikel ska utgivaren av e-pengatoken med hjälp av en detaljerad verksamhetsplan visa att denna sannolikt kommer att uppfylla minst tre av de kriterier som anges i artikel 43.1.
2. EBA ska inom 20 arbetsdagar från dagen för den underrättelse som avses i punkt 1 i denna artikel utarbeta ett utkast till beslut med sitt yttrande på grundval av utgivarens verksamhetsplan om huruvida e-pengatoken uppfyller eller sannolikt kommer att uppfylla minst tre av de kriterier som anges i artikel 43.1, och översända detta utkast till beslut till den behöriga myndigheten i utgivarens hemmedlemsstat, till ECB och, i de fall som avses i artikel 56.3 andra stycket, till centralbanken i den berörda medlemsstaten.
De behöriga myndigheterna för utgivare av sådana e-pengatoken, ECB och, i tillämpliga fall, centralbanken i den berörda medlemsstaten ska inom 20 arbetsdagar från dagen för översändande av det utkastet till beslut lämna skriftliga synpunkter och kommentarer. EBA ska vederbörligen beakta dessa synpunkter och kommentarer innan ett slutligt beslut antas.
Citat ur Artikel 57, Frivillig klassificering av e-pengatoken som betydande e-pengatoken. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.