MiCA · Artikel 52 · läst 2026-08-18
Vilka skyldigheter följer av artikel 52 i MiCA?
De krav artikel 52 i MiCA lägger på den som omfattas.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
1. Om en utgivare av en e-pengatoken har överträtt artikel 51 genom att i sin vitbok om kryptotillgångar eller i en reviderad vitbok om kryptotillgångar ge information som inte är fullständig, rättvisande eller tydlig eller som är vilseledande, ska utgivaren och medlemmarna i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan vara ansvariga gentemot en innehavare av denna e-pengatoken för eventuella förluster till följd av överträdelsen.
2. Ett avtalsvillkor som innebär uteslutande eller begränsning av det skadeståndsansvar som avses i punkt 1 ska inte ha någon rättslig verkan.
4. Utgivaren och medlemmarna i dess förvaltnings-, lednings- eller tillsynsorgan ska inte hållas ansvariga för förluster som uppstått till följd av användning av den information som lämnats i en sammanfattning enligt artikel 51.6, inbegripet översättningar av denna, utom när sammanfattningen
inte tillhandahåller, i förhållande till de andra delarna av vitboken om kryptotillgångar, viktig information för att hjälpa presumtiva innehavare när de överväger huruvida de ska köpa sådana e-pengatoken.
Citat ur Artikel 52, Ansvar för utgivare av e-pengatoken när det gäller informationen i en vitbok om kryptotillgångar. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad blir följden av att bryta mot artikel 52 i MiCA?
- Vad säger artikel 52 i MiCA om ansvar för utgivare av e-pengatoken när det gäller informationen i en vitbok om kryptotillgångar?
- Vad säger artikel 53 i MiCA om marknadsföringsmaterial?
- Vad säger artikel 51 i MiCA om innehåll i och form på en vitbok om kryptotillgångar avseende e-pengatoken?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.