Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 5 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 5 i MiCA om upptagande till handel av andra kryptotillgångar än tillgångsanknutna token eller e-pengatoken?

Den officiella lydelsen i artikel 5 i MiCA om upptagande till handel av andra kryptotillgångar än tillgångsanknutna token eller e-pengatoken, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    MiCA Artikel 5

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. En person får inte ansöka om upptagande till handel av en annan kryptotillgång än en tillgångsanknuten token eller e-pengatoken inom unionen såvida inte den personen

har utarbetat en vitbok om kryptotillgångar för denna kryptotillgång i enlighet med artikel 6,

har anmält vitboken om kryptotillgångar i enlighet med artikel 8,

har offentliggjort vitboken om kryptotillgångar i enlighet med artikel 9,

Citat ur Artikel 5, Upptagande till handel av andra kryptotillgångar än tillgångsanknutna token eller e-pengatoken. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 6 i MiCA om innehåll i och form på vitboken om kryptotillgångar?
  2. Vad säger artikel 4 i MiCA om erbjudanden till allmänheten av andra kryptotillgångar än tillgångsanknutna token eller e-pengatoken?
  3. Vad säger artikel 7 i MiCA om marknadsföringsmaterial?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.